Kdo pa je tvoj najljubši Spitzenkandidat? Poglej soočenje!

V sredo, 15. maja, je v Evropskem parlamentu potekalo zadnje soočenje vodilnih kandidatk in kandidatov glavnih evropskih strank za naslednjo predsednico oziroma predsednika Evropske komisije (tako imenovanih Spitzenkandidatov) pred prihajajočimi evropskimi volitvami 26. maja.

Na njem so svoje vizije evropske prihodnosti predstavili (od leve proti desni na fotografiji zgoraj) kandidat evropske levice Nico Cue, kandidatka zelenih Ska Keller, Jan Zahradil iz skupine konservativcev in reformistov, zastopnica liberalcev Margrethe Vestager, Manfred Weber iz Evropske ljudske stranke in predstavnik socialistov Frans Timmermans.

Med ključnimi temami poldrugo uro trajajočega soočenja sta bila spopadanje s podnebnimi spremembami in problematika zaposlovanja, minimalna plača, obdavčitev podjetij, kandidati pa se tudi tokrat niso izognili vprašanjema, kako prebivalcem Evrope zagotoviti varnost in kako nasloviti priseljevanje iz drugih delov sveta.

Ste zamudili debato vodilnih kandidatov? Nič zato, posnetek soočenja s slovenskim prevodom si lahko ogledate na tej povezavi. Preverite njihove vizije Evrope in poskrbite, da boste na evropskih volitvah 26. maja izbrali kandidata oziroma kandidatko, ki bo najbolje zastopal(a) vaše interese.

In ne pozabite: več ljudi, ko spravimo na volišča, bolje bo za vse, saj gre za našo skupno prihodnost. Če vsi volimo, vsi zmagamo!