Skečoholiki in prijatelji svetujejo: Pojdite volit. Nujno!

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je v sredo, 15. maja, v okviru Dnevov medgeneracijskega sožitja odvila zadnja v seriji prireditev EU ni hec, resnih pogovorov o Evropski uniji, njenih prednostih in slabostih, začinjenih z obilico humorja. Tokrat sta za slednje poskrbela standup komika Aleš Novak in Vid Valič, ki sta že uvodoma dobro ogrela praktično do zadnjega sedeža napolnjeno dvorano Urška.

Da pa ne bi ostalo le pri šalah, so se jima na odru pridružili še starosta slovenskega reportažnega novinarstva Ervin Hladnik Milharčič, gledališka, televizijska in filmska igralka Nina Valič in predsednica Dijaške organizacije Slovenije Lucija Karnelutti. V sproščenem pogovoru so precej natančno secirali naš odnos do Evropske unije, aktivnega državljanstva in volitev, razkrili marsikatero zablodo in obenem opozorili tudi na kakšno pomanjkljivost naše razširjene domovine.

A ključno sporočilo dogodka, v katerega so se s svojimi pripombami vključevali tudi posamezniki iz občinstva, je bilo, da je na prihajajočih evropskih volitvah 26. maja (in tudi vseh drugih) vsekakor treba izkoristiti priložnost in s svojim glasom vplivati na to, kdo in kako nas vodi.

Zatorej prisluhnite nasvetu Skečoholikov in prijateljev, ki je odmevalo skozi vso turnejo EU ni hec po Sloveniji: 26. maja vstanite s kavča, se odpravite na volišče in oddajte svoj glas tistemu kandidatu oziroma kandidatki, ki kar najbolj zastopa vaše interese. Ker ne gre le za vašo prihodnost, ampak za prihodnost vaših bližnjih in vseh nas.

Če vsi volimo, vsi zmagamo!