Volitve so za vse generacije!

Vsaka družba je uspešnejša, srečnejša in tudi učinkovitejša, če je notranje povezana. Prav to je bilo eno izmed ključnih sporočil Dnevov medgeneracijskega sožitja, ki so med 14. in 16. majem potekali na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Organizatorjem, Zvezi društev upokojencev Slovenije (ZDUS), je uspelo k dogodku pritegniti številne mladinske in druge organizacije, s čimer so uspešno povezali različne generacije in jim namenili platformo za izmenjavo stališč, izkušenj, vizij.

Dnevov medgeneracijskega sožitja se je seveda udeležila tudi ekipa kampanje spodbujanja udeležbe na prihajajočih evropskih volitvah 26. maja Tokrat grem volit. V sredo, 15. maja, smo organizirali humoristično obarvani informativni dogodek EU ni hec, ki je pritegnil precejšnjo množico obiskovalcev, tudi sicer pa smo bili vse dni s svojo informativno točko navzoči na sejemskem delu prizorišča.

Mimoidoči so nam predstavili svoje poglede na EU, sam proces evropskega povezovanja ter prednosti (in tudi slabosti), ki jih sami opazijo, mi pa smo jim razložili, kako vse EU vpliva na naša življenja in zakaj je pomembno, da 26. maja odidemo na volišča in oddamo svoj glas za kandidata oziroma kandidatko, ki bo v prihodnjem mandatu Evropskega parlamenta kar najbolje zastopal(a) naše želje in interese.

Velika večina obiskovalcev se je strinjala, da so volitve izjemno pomembne, saj lahko na njih poskrbimo, da se družba razvija v skladu z našimi pričakovanji in željami, zato so odločeni, da bodo 26. maja volili in k temu spodbudili tudi druge.

Stori tudi ti enako. Saj vsak glas šteje!