Kandidati so se predstavili mladim v Kinu Komuna

Še ne veste, koga bi na prihajajočih evropskih volitvah 26. maja izbrali v široki paleti kandidatov za prihodnje slovenske poslance in poslanke v Evropskem parlamentu? Da bi skupaj poiskali odgovor, so mladinske organizacije v ponedeljek, 13. maja, v ljubljanskem Kinu Komuna organizirale soočenje kandidatk in kandidatov na teme, povezane z mladimi.

Na soočenju, ki so se ga udeležili predstavniki kandidatnih list Povežimo se, SD, SMC, Levica, LMŠ, DeSUS, NSi, SAB, Dobra država, Zeleni Slovenije, Zsi, DOM in SLS/SDS, je bil poudarek na treh, za mlade pomembnih vsebinskih sklopih: ekonomski in socialni Evropi, trajnostni Evropi in na prihodnosti Evropske unije.

Kandidati so imeli tako priložnost podati svoja stališča glede trga dela in izzivov, ki jih prinaša digitalna ekonomija, načrtovanih investicij in regulacij za dosego podnebnih ciljev, ter predlagati smeri, področja in hitrosti integracije držav članic v prihodnje. Pozneje je sledila tudi razprava kandidatov z mladimi v občinstvu.

Soočnje je v živo prenašala STA, posnetek pa bo v kratkem dostopen na spletu. Oglejte si ga, morda vam bo pomagal najti pravega kandidata oziroma kandidatko za vas. Predvsem pa 26. maja ne pozabite oddati svojega glasu na volitvah.