Pohodniki ob Kolpi grejo na volitve. Pa ti?

Ste že slišali za tradicionalni Pohod po najjužnejši slovenski pešpoti od Radencev do Damlja? Na to edinstveno pot, ki se vije po Krajinskem parku Kolpa, se vsako leto poda nekaj sto pohodnikov iz vse Slovenije, letos so to storili v nedeljo, 12. maja. Na pohodu se jim je pridružila tudi ekipa kampanje Tokrat grem volit.

Kljub močnemu deževju je bilo vzdušje sončno. Zanj so poskrbeli pohodniki sami, saj jim slabo vreme, nekaj precej mokrim poskusom navkljub, nikakor ni preprečilo, da bi prehodili 11-kilometrsko pot po zelenem kanjonu reke Kolpe.

Prav tako jih nič ne bo ustavilo, da bodo 26. maja oddali svoj glas na evropskih volitvah, so bili odločni, ko so se ustavili še na naši stojnici, ki jih je pričakala na cilju, kjer je, med drugim, potekalo tudi praznovanje ob Dnevu Evrope. Prav dobro se namreč zavedajo, da moramo v nepredvidljivih časih, v katerih živimo, in ob ključnih izzivih, s katerimi se soočamo, prav vsi prispevati svoj pogled na to, kakšnih skupnih rešitev si želimo.

Zagotovo ni boljšega načina za to, kot ravno sodelovanje na evropskih volitvah. Zato 26. maja oddajmo svoj glas. Če vsi volimo, vsi zmagamo.