Pohod ob žici za mir in sodelovanje v Evropi

Ekipa Tokrat grem volit se je soboto, 11. maja, udeležila tradicionalnega pohoda okoli Ljubljane po trasi, kjer je med drugo svetovno vojno okupirano slovensko prestolnico oklepala žičnata ograja.

Pot ob žici, po kateri so se udeleženi letos odpravili že 63., nas s svojim zgodovinskim sporočilom jasno opozarja na napredek, ki ga je od velike morije sredi prejšnjega stoletja doživela Stara celina. Nekoč smrtne sovražnice danes sobivajo v Evropski uniji, v okviru katere skupaj razvijajo na miru in vzajemnem spoštovanju utemeljeno prihodnost.

Na dejstvo, da Evropejci, zato ker sodelujemo, že sedem desetletij bivamo v miru, so nas pohodniki in tekači večkrat spomnili kar sami, ko smo jih člani ekipe Tokrat grem volit pričakali na cilju na Kongresnem trgu. Z navdušenim odzivom nad našo kampanjo promocije udeležbe na evropskih volitvah 26. maja so tokrat udeleženci celo spodbujali člane naše ekipe. Predvsem starejše generacije čutijo državljansko dolžnost do tega, da se odpravijo na volitve, obenem pa so nas pozivali, naj na volišča privabimo čim več mladih.

Evropo gradimo skupaj, zato je pomembno, da vsi povemo, v kakšni Uniji si želimo živeti. Ključno za to je tudi sodelovanje nas, državljanov, v političnem procesu, vsaj z oddajo glasu na volišču. Naslednjo priložnost za to bomo dobili že 26. maja, ko bomo izbirali nove evropske poslance.