Slovenski nogometaši in nogometašice grejo volit. Kaj pa ti?

Evropska unija je močno vpeta na mnogih ravneh družbenega delovanja, tudi na področju športa. Zato je povsem naravno, da se je kampanji spodbujanja udeležbe na prihajajočih evropskih volitvah 26. maja Tokrat grem volit pridružilo tudi Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro in preko njega tudi sindikat slovenskih profesionalnih igralcev nogometa SPINS.

Skupnemu pozivu Evropskega parlamenta in sindikata SPINS so se odzvali štirje klubi prve slovenske nogometne lige: Olimpija, Domžale, Celje in Gorica. Njihovi igralci so ekipi kampanje Tokrat grem volit zaupali, za kaj bodo sami odšli na volišča, njihove videe pa lahko najdete na tej povezavi.

Pisarna Evropskega parlamenta in kampanja Tokrat grem volit bosta navzoči tudi na gala podelitvi naziva najboljših slovenskih nogometašev sezone, ki ga SPINS organizira v nedeljo, 19. maja, v ljubljanski Operi. Podrobnosti dogodka so predstavili na tiskovni konferenci v petek, 10. maja, na kateri je vodja pisarne EP v Sloveniji podelila nagrade nogometašicam kluba Beltinci, zmagovalkam sezone 2017/18.

Slovenski nogometaši in nogometašice bodo tako poskrbeli, da bo 26. maja na evropskih volitvah slišan njihov glas. Poskrbi, da bo tudi tvoj!