Praznik Evrope, ozaljšan s pozivom na volišča

Zdaj že tradicionalni koncert ob Dnevu Evrope, ki sta ga na Kongresnem trgu v Ljubljani pripravili pisarni Evropske komisije in Evropskega parlamenta v Sloveniji, je vnovič postregel s privlačnim in pestrim glasbenim spektaklom, ki ga je, kot pritiče hitremu približevanju evropskih volitev 26. maja, tokrat zaznamoval glasen in jasen poziv na volišča, na katerih bomo skupaj odločali o evropski prihodnosti.

Zbrane sta nagovorila predsednika Slovenije in Nemčije Borut Pahor in Frank-Walter Steinmeier, ki sta družno izpostavila pomen evropskega povezovanja za napredek vseh članic Evropske unije in njihovih prebivalcev ter poudarila pomen udeležbe na volitvah za ohranitev in utrjevanje evropske demokracije. Poziv na volišča je v svojem govoru poudarila tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc.

Še precej bolj kot politiki pa so seveda občinstvo razgreli nastopajoči glasbeniki in plesalci. Na odru so se zvrstili Lea Sirk, Irena Yebuah Tiran, Nipke, Tadej Košir, Nika Zorjan, duo Maaraya, Ana Bezjak, Tina Marinšek, Jaka Mihelač in Marko Kutlić in poskrbeli, da se je ves Kongresni trg zazibal v glasbenih ritmih. Nekateri izmed njih so nam tudi zaupali, kaj njih žene na volitve in s tem dodali svoj prispevek h kampanji spodbujanja udeležbe na evropskih volitvah Tokrat grem volit.

Precej pestro je bilo v poznih popoldanskih in večernih urah tudi na stojnici kampanje Tokrat grem volit v bližini odra, kjer so člani naše ekipe mimoidoče spodbujali, naj 26. maja oddajo svoj glas in nam pomagajo k temu spodbuditi tudi svoje prijatelje in znance. Dober odziv sogovornikov vzbuja upanje, da bi se sicer padajoči trend volilne udeležbe letos vendarle znal obrniti navzgor.

Evropo gradimo skupaj, zato je pomembno, da vsi povemo, v kakšni Uniji si želimo živeti. Zato 26. maja tudi ti oddaj svoj glas in poskrbi, da bodo tvoji interesi (u)slišani!