Kandidati v Murski Soboti konkretno in ostro o aktualnih temah

Informacijska točka Europe Direct Pomurje je skupaj s televizijo TV IDEA ter spletnimi mediji Sobotainfo, Mariborinfo in Ptujinfo pripravila soočenje predstavnikov slovenskih parlamentarnih strank pred evropskimi volitvami 26. maja.

Kandidati so soočili mnenja o številnih aktualnih temah, kot so migracije, populizem, moč lobistov, znižanje otroških dodatkov za delavce migrante v Avstriji in vloga Slovenije v EU. Med drugim so ponudili razmišljanje o tem, ali bi morali del bremena pri sprejemanju beguncev prevzeti tudi ZDA in Rusija, ki sta vpleteni v konflikt v Siriji.

Prav tako nas je zanimalo, ali predstavljajo za kandidate večji izziv ekonomske migracije med državami članicami ali nekaj milijonov migrantov, ki si želijo priti v EU. Kot je za soočenja značilno se je med kandidati tudi zaiskrilo.

Ob koncu so kandidati za evropske poslance predstavili prioritete, ki jim bodo v primeru izvolitve namenjali največ pozornosti. Vsem tistim, ki še razmišljate, za koga boste oddali svoj glas 26. maja, ogled vsekakor priporočamo. Posnetek soočenja najdete na tej povezavi.