Celjani bodo z nasmeškom oddali svoj glas

Tokratni petkov večer v Celju je minil v kombinaciji salv smeha, odkritega pogovora o prednostih (in tudi kakšni slabosti) Evropske unije in sproščenega in zabavnega druženja ob slastnih prigrizkih. Celjski Narodni dom je namreč gostil evropsko debato EU ni hec, na kateri so o tem, kaj nam konkretnega prinaša evropsko povezovanje, spregovorili Skečoholika Aleš Novak in Gašper Bergant ter vodja Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Manja Toplak.

Ob robu dogodka je v preddverju Narodnega doma gostovala tudi informacijska točka kampanje spodbujanja udeležbe na prihajajočih evropskih volitvah 26. maja Tokrat grem volit. Udeleženci so se z veseljem ustavljali ob njej ter z nami izmenjali poglede na EU, politično participacijo in aktivno državljanstvo ter nam zaupali, za kaj nameravajo sami tokrat oddati svoj glas.

Enako navdušen odziv je stojnica kampanje doživela tudi na popoldanskem gostovanju v skupni avli treh celjskih fakultet, že v dopoldanskem času pa je naša ekipa gostovala tudi v Šolskem centru Celje. Tamkajšnji gimnazijci so se strinjali, da bi bilo treba mlade bolj motivirati za udeležbo na volitvah, v tem pogledu se jim zdi še posebej koristna uporaba videov z vplivnimi Slovenci in Slovenkami.

Sami pa pravijo, da gredo, med drugim, volit za svobodo, priložnosti za mlade in za boljše šolstvo. 

Kaj pa ti?