Tokrat gremo volit. Za podjetnice.

Kar 500 se jih je v četrtek, 11. aprila, zbralo na Gospodarskem razstavišču. Predvsem zato, ker verjamejo v moč povezovanja, kot smo večkrat lahko slišali, na tokratnem, že sedmem in hkrati največjem dogodku ženskega podjetništva v Sloveniji.

Poleg tega smo izvedeli tudi, da sta ustvarjalnost in podjetniški potencial žensk premalo izkoriščen vir. Evropa namreč še vedno potrebuje več žensk. To pa zlasti v poklicih, kot so tisti na področju informacijske in komunikacijske tehnologije, v poslovnem sektorju in politiki. Trenutno je v Evropskem parlamentu 37 odstotkov poslank, v sektorju IKT pa ženske predstavljajo le 16,7 odstotka vseh zaposlenih.

In kaj Evropa počne, da bi ženske spodbudila k ustanavljanju podjetij in jih pri tem čim bolj podprla? Med drugim financira Evropsko skupnost poslovnih angelov, ki podjetnicam pomagajo pri iskanju finančnih sredstev. Z nekaj predstavnicami s tovrstnim poslanstvom so se obiskovalke dogodka lahko srečale ter se z njimi posvetovale o investicijah, ki jih namenjajo ženskim podjetjem ali podjetniškim projektom z družbenim učinkom.

Da pa za Evropo lahko nekaj storijo tudi podjetnice same, smo udeleženkam predstavili na informacijski stojnici Tokrat grem volit, kjer smo jih poskušali spodbuditi, naj se pridružijo naši kampanji spodbujanja udeležbe na evropskih volitvah 26. maja. Tokrat moramo namreč narediti več, kot le iti na volitve – tokrat moramo tudi druge prepričati, da se jih udeležijo.