Evropska razprava: Od volitev do zaposlitve

Inštitut za politični menedžment (IPM) in Oddelek za prevodoslovje Filozofske fakultete Univerze v Mariboru sta v sredo, 10. aprila, organizirala razpravo o vlogi in pomenu evropskih institucij v kontekstu volitev in zaposlitve. Razpravo je moderirala Aleksandra Nuč, v njej pa so, med drugimi, sodelovali evropski poslanec Igor Šoltes, vodja Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Manja Toplak ter karierni svetovalki Martina Horvat in Mateja Hanžurej.

Na dogodku, ki je potekal v okviru kampanje spodbujanja udeležbe na evropskih volitvah 26. maja Tokrat grem volit, so z mladimi spregovorili o tem, kaj EU nudi državljanom, kakšne so možnosti zaposlitve v evropskih institucijah, kakšne so prednosti in slabosti zaposlitve v tujini, mladi pa so imeli tudi možnost zastavljanja vprašanj evropskemu poslancu.

Svoje študijske in študentske izkušnje v kontekstu iskanja zaposlitve pa so v razpravi, ki jo je moderirala Manja Toplak, z mladimi delili Petra Weingerl z mariborske Pravne fakultete, specializantka patologije na LKH Graz Südwest Suzana Bračič in vodja pravne in splošnih služb Elektro Maribor Energija Plus Luka Martin Tomažič.