Primorci odločanja o svoji usodi že ne bodo prepustili drugim

Tokrat se je okrepljena ekipa kampanje Tokrat grem volit mudila na Obali, kjer smo imeli priložnost o Evropski uniji, njenem delovanju in odločitvah ter pomenu udeležbe na prihajajočih evropskih volitvah 26. maja poklepetati z različnimi generacijami Primorcev. Seveda ni umanjkala niti kakšna kritična pripomba, toda tudi v tem koncu Slovenije izrazito prevladuje mnenje, da ima naša država očitne koristi od evropskega povezovanja, ki jih velja ohraniti in nadgraditi tudi v prihodnje, ne nazadnje z udeležbo na volitvah.

Vrhunec dogajanja je bil vsekakor pogovorni večer s Skečoholiki EU ni hec v nabito polnem Gledališču Koper, na odru katerega je komikoma Alešu Novaku in Sašu Staretu družbo delala vodja pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Manja Toplak. Večer je minil v kombinaciji sproščenega pogovora o vplivu EU na naša življenja in humorističnih vložkov, ki so dodobra razvneli izjemno komunikativno občinstvo.

V okviru “turneje” po Obali smo obiskali tudi Devni center za starejše občane v Kopru, Medgeneracijski center Izola, Srednjo ekonomsko in poslovno šolo v Kopru, Srednjo šolo Izola in italijansko Gimnazijo Gian Rinaldo Carli v Kopru.

Povsod smo naleteli na prijazen sprejem in angažirano, mestoma tudi kritično publiko. In tako je tudi prav. EU ima ob preštevilnih prednostih tudi marsikatero slabost, ki jo je treba odpraviti. Zato je pomembno, da se aktiviramo in (vsaj) na volitvah izrazimo svoje mnenje in poudarimo svoje interese.

Hvala za topel sprejem, Primorci. 26. maja pa se vidimo na volišču!