Na Goriškem gremo volit. Za vse nas.

Svoje razloge o tem, zakaj na evropske volitve 26. maja, ste nam tokrat zaupali pod prijetnim goriškim soncem. Naša ekipa je stojnico Tokrat grem volit namreč postavila tudi v Novi Gorici.

Na to, da so prihajajoče volitve ključne za evropsko prihodnost, smo na Bevkovem trgu v središču mesta opozarjali številne mimoidoče, starejše in mlajše, ti pa so z nami delili svoje poglede na to, kako bi morali v Evropi živeti v bodoče. Kajti prav vsi si želimo boljšega jutri za vse nas.

Starejši sogovorniki so nam, med drugim, napovedali, da bodo volili za višje življenjske prihodke in več socialnih pravic, mladi pa bodo odšli na volitve za večjo skrb za okolje, program mednarodnih izmenjav Eramus+ in tudi zato, ker pravijo, da smo Evropejci močnejši, če sodelujemo. 

Tako menijo tudi dijaki Gimnazije Nova Gorica, ki bodo tokrat volili prvič, do evropskih volitev pa jih boste zagotovo še lahko srečali na ulicah mesta, saj vas bodo s kampanjo Tokrat grem volit k aktivne(jše)mu državljanstvu poskušali spodbuditi tudi sami.

Prav dobro se namreč zavedajo, da tokrat ni dovolj le upanje v boljšo prihodnost in da moramo zanjo vsi prevzeti svoj del odgovornosti.

Na to smo v drugem delu obiska opozorili tudi študente Evropske pravne fakultete in Fakultete za uporabe družbene študije, ki študirajo v Novi Gorici, in jih povabili naj se nam pridružijo na tokratgremvolit.eu