Mladi so s predsednikom države spregovorili o pomenu EU

Prvega aprila smo v Hiši Evropske unije gostili predsednika države Boruta Pahorja, ki je z mladimi spregovoril o pomenu Evropske unije za Slovenijo in Staro celino. Že uvodoma je zavrnil pomisleke, da evropsko povezovanje spodkopava nacionalno identiteto posameznih članic, češ da se lahko posameznik hkrati počuti ponosnega Slovenca in ponosnega Evropejca; da torej ti identiteti nista v opreki, ampak se medsebojno dopolnjujeta.

V razpravi o prednostih, ki jih prinaša Evropska unija, je izpostavil predvsem za Evropo neprecedenčno obdobje miru in stabilnosti, ki ga je prinesel ta ambiciozni projekt. Prav življenje v miru da je ključna, intimna želja vsakega izmed nas, saj konec koncev ne pomeni le odsotnosti vojne, ampak tudi temelj za razvoj.

Pred prihajajočimi evropskimi volitvami 26. maja je predsednik Pahor poudaril, da so volitve edini oziroma najpomembnejši vzvod, ki ga imamo za vplivanje na oblast. Ob izpolnjevanju razglednice naše kampanje pa se je odločil, da gre tokrat volit za prihodnost.

Za kaj boš pa ti oddal(a) svoj glas 26. maja?