Mladi morajo na volitve, da bo (u)slišan njihov interes

V petek, 29. marca, je Društvo Mladi Evropejci v sodelovanju s krovno organizacijo Mladi evropski federalisti (Young European Federalists) v okviru kampanje IChooseEurope organiziralo dvodelni pogovorni večer z naslovom Vpliv evropskih volitev na življenje mladih.

V prvem delu razprave v ljubljanski Kavarni Slamič sta o tem, kaj bi lahko bili razlogi za zadržanost mladih do volitev v preteklosti in zakaj bi mladi 26. maja morali oddati svoj glas na evropskih volitvah, z navzočimi spregovorila vodja Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Manja Toplak in vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Zoran Stančič. V nadaljevanju so spregovorili tudi o prihodnosti EU in možnih institucionalnih spremembah.

Drugi del petkovega dogodka pa je zaznamovala razprava o aktualnih političnih vprašanjih s kandidatkami in kandidati na letošnjih evropskih volitvah, od boja proti podnebnim spremembah do migracij in varnosti. Gostje so bili kandidat SD Matjaž Nemec, kandidatka NSi Mojca Erjavec in kandidatka liste Povežimo se Urša Zgojznik.