Slovenske Konjice grejo volit ... tudi za okolje

V petek, 15. marca, so Slovenske Konjice zaživele v evropskem vzdušju, ko so dijaki tamkajšnje gimnazije na svoji šoli pripravili pogovor z evropsko poslanko Tanjo Fajon, ki jim je predstavila delovanje in naloge predstavnika v Evropskem parlamentu. Obenem so skupaj z ekipo informacijske točke in prostovoljci kampanje Tokrat grem volit kolegom predstavili vpliv EU na naš vsakdan in jim pojasnili, zakaj je pomembno, da na prihajajočih evropskih volitvah 26. maja oddamo svoj glas in pomagamo prepričati tudi druge, da storijo enako.

Dogodek so dijaki povezali tudi s protestom za bolj odgovorno okoljsko politiko, na katerem so, tako kot številni njihovi vrstniki v Sloveniji in v tujini, pozvali odrasle, naj storijo več v boju proti podnebnim spremebam in se obenem zavezali, da bodo tudi sami delovali v tej smeri.

V popoldanskih urah pa je sledila še predstavitev kampanje spodbujanja volilne udeležbe na konjiških ulicah, na kateri so dijaki in prostovoljci k aktivni politični participaciji pozvali tudi someščane.