Kakšna je vloga EU v kriznih razmerah?

Evropska unija je, skupaj z državami članicami, največja donatorica humanitarne pomoči na svetu, ta njena vloga pa je pogosto spregledana. Kako se EU odziva na naravne katastrofe in humanitarne krize v konfliktih, kam gre pomoč in kakšen je njen pomen?

To so le nekatere izmed tem tokratnega dialoga z državljani, v katerem bosta na vaša vprašanja odgovarjala evropska komisarja za promet Violeta Bulc in za humanitarno pomoč in krizno upravljanje Christos Stylianides. Vabljeni na razpravo z njima, ki bo v petek, 8. marca, od 11. ure naprej potekala v veliki dvorani Fakultete za družbene vede.

Dialog bo povezovala novinarka Anja Hlača Ferjančič, udeležba je brezplačna, za tolmačenje bo poskrbljeno, le najaviti se morate s pomočjo spletne prijavnice, ki jo najdete na TEJ POVEZAVI.

Nadaljnja krepitev evropskega sistema kriznega upravljanja je samo eden v kopici dobrih razlogov za udeležbo na prihajajočih evropskih volitvah 26. maja. Zato se ob robu razprave oglasite pri ekipi kampanje Tokrat grem volit. Z veseljem vam bomo pojasnili, kako nam lahko pomagate prepričati čim več ljudi, da tokrat odidejo na volišče in dodajo svoj glas h graditvi boljše evropske prihodnosti.

Če vsi volimo, vsi zmagamo.

Kdaj:

-

Kje:

Fakulteta za družbene vede (velika dvorana)
Kardeljeva ploščad 5
Ljubljana 1000
Slovenia

Prideš?