EU ni za vice pokat

Ampak povsem resno pa na informativno-komičnem dogodku s Skečoholiki EU ni hec vendarle ni moglo biti. Sredin pogovorni večer v Šmarju pri Jelšah je minil v kombinaciji spoznavanja konkretnih vplivov, ki jih ima EU na življenja vseh nas, in salv smeha ob humornih vložkih Aleša Novaka in Tina Vodopivca, ki jima je družbo na odru delala vodja Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Manja Toplak.

Sproščeno vzdušje, dinamični dialog in odzivno občinstvo so botrovali odličnemu uvodu v šestdelno turnejo, ki jo Evropski parlament v sodelovanju s Skečoholiki organizira s ciljem okrepiti zavedanje o pomenu EU in povečati udeležbo na prihajajočih evropskih volitvah 26. maja.

Vas, denimo, zanima komentar na podatek, da je evropski program izmenjave študentov poleg krepitve znanja mladih v vseh letih svojega obstoja postregel tudi z vsaj milijonom t.i. Erasmus otrok? Oglejte si video spodaj:

Zato nikakor ne zamudite EU brez heca v vašem kraju oziroma regiji. Turneja se bo nadaljevala že v ponedeljek, 18. marca, v Murski Soboti z Alešem Novakom in Jernejem Celcem, nato pa se bo ustavila še v Celju, Kopru, Kranju in Ljubljani. O podrobnostih boste še pravočasno obveščeni na teh straneh.

Pridite, ne bom vam žal. In upoštevajte nasvet tistih, ki smo se v sredo zbrali v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah: 26. maja pojdite volit! Za vašo (in našo) prihodnost gre!