Zakaj bi mladi morali na volitve?

Meniš, da je smiselno oddati glas na evropskih volitvah, ali je zate vse to "brez veze"? Je EU sploh kaj naredila za mlade? Kolikšen vpliv sploh imajo mladi na njene odločitve?

Gotovo poznaš program Erasmus+, ki omogoča študijske izmenjave. Pa veš, da obstajajo tudi drugi programi, ki mladim omogočajo mobilnost in mladinske izmenjave? In da obstajajo tudi programi za prostovoljstvo in tudi za plačano delo v tujini? Da ne omenjamo vrste programov, ki neposredno izboljšujejo naša življenja v okolju, v katerem živimo.

A gotovo je tudi na tem področju evropske politike mogoče storiti več. Imaš ideje, kaj še bi lahko EU storila, da bi izboljšala položaj mladih? Pridi na javno tribuno Zakaj mladi na evropske volitve v Državni zbor v sredo, 27. februarja 2019, ob 18. uri in nam jih zaupaj. Ob 18. uri bomo začeli z druženjem v preddverju velike dvorane, ob 19. uri pa bomo začeli z javno razpravo.

Udeležba na dogodku je brezplačna, izpolniti moraš le elektronsko prijavnico, ki jo najdeš TUKAJ. Prosimo, izpolni jo najpozneje do ponedeljka, 25. februarja 2019, do 12. ure. Več informacij o dogodku pa najdeš na TEJ POVEZAVI.

Pridi in nam zaupaj svoje mnenje.

Kdaj:

-

Kje:

Državni zbor
Šubičeva ulica 4
Ljubljana 1000
Slovenia

Prideš?