Pravo in podnebne spremembe

Evropska unija je v zadnjih letih postala ključna svetovna sila v prizadevanjih za preprečevanje podnebnih sprememb in odgovornejše ravnanje človeštva z okoljem. Z ratifikacijo Pariškega sporazuma leta 2016 si je zadala cilj, da si bo prizadevala za omejitev zvišanja povprečne svetovne temeprature na manj kot 2 stopinji Celzija v primerjavi s predindustrijsko ravnjo oziroma da zvišanje ne bi preseglo 1,5 stopinje Celzija.

Bo EU uspelo uresničiti zadane cilje? Si za to prizadeva z dovolj kakovostnimi in dovolj domišljenimi ukrepi? Na ti in druga povezana vprašanja bomo poskusili poiskati odgovore na konferenci Pravo in podnebne spremembe, ki bo od srede do petka, od 20. do 22. februarja, potekala na Pravni fakulteti v Ljubljani.

Prihajajoče evropske volitve bodo pomembno vplivale tudi na okoljske politike Evropske unije, zato bodo prostovoljci kampanje Tokrat grem volit ob robu dogodka pozivali udeležence, naj 26. maja oddajo svoj glas in na ta način tudi sami vplivajo na prihodnost evropskega povezovanja in vseh nas. Pridruži se jim tudi ti.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebno je le izpolniti spletni obrazec. Več o dogodku in programu pa lahko prebereš TUKAJ.

Pridruži se nam. Če vsi volimo, vsi zmagamo!

Kdaj:

-

Kje:

Pravna fakulteta Ljubljana
Poljanski nasip 2
Ljubljana 1000
Slovenia

Prideš?