Pravo, podnebne spremembe in volitve

Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je med 20. februarjem in 22. februarjem potekala konferenca Pravo in podnebne spremembe. Udeleženci so se na predavanjih in delavnicah seznanili z uničujočimi posledicami neodgovornega ravnanja človeka z okoljem ter razpravljali o potencialnih rešitvah, s katerimi bi ustavili oziroma obrnili trend, ki planetu in njegovim prebivalcem grozi z opustošenjem.

Kot se spodobi za dogodek, ki ga je v sodelovanju s katedro za mednarodno pravo Pravne fakultete ter študentskima društvoma ELSA Slovenija Iin HOPe organizirala študentka magistrskega študija prava Daška Levstik, je bil pri tem poseben poudarek namenjen analizi pravnih vidikov spopadanja s podnebnimi spremembami.

Pri organizaciji dogodka so sodelovali tudi prostovoljci kampanje Tokrat grem volit, ki so udeležencem predstavili pomen politične participacije državljanov, tudi na področju okoljske politike, in jih spodbujali, naj na evropskih volitvah 26. maja oddajo svoj glas in tako prispevajo k boljši prihodnosti vseh nas.